Koolitantsul osalenud Tähtvere Tantsukeskuse tants “Korra lahkuks, korra kaoks” sai tänavatantsude 10.-12. klasside vanusekategoorias tihedas konkurentsis finaali! Juhuuuu!
Kõik finaali kaasa elama!


Koolitantsust üldiselt

Festival “Koolitants” on sel aastal juba 16. korda toimuv spetsiaalselt koolinoortele mõeldud tantsufestival, mis on ka suurim tantsuüritus Eestis. Viimastel aastatel on olnud festivalil üle 6000 tantsija erinevast paigust üle Eesti. Festivali maakondlikud voorud toimuvad igas maakonnakeskuses (Tartus teatris “Vanemuine”)  ning iga maakonna parimad saavad võimaluse esineda lõppkontserdil, kus valitakse iga vanuseastme ja kategooria nominendid ning laureaat. Koolitantsul on kategooriateks vabatants, estraaditants, tänavatants, showtants ja eesti-teemaline tants, vanusegruppideks on mudilased, 1.-3. klass, 4.-6. klass, 7.-9. klass ning 10.-12. klass.

Tähtvere Tantsukeskuse koolinoortest koosnevad grupid osalevad kõik ka antud festivalil, kuna see on üks parimaid võimalusi saada esinemiskogemust suure teatrilava pealt koos hea muusika ning valgustusega. Üritusel saab võrrelda enda loomingut teiste stuudiote ja gruppide omadega ning arendada enda tantsualast silmaringi vaadates ka teiste kategooriate ja vanuseastmete tantse. Lõppkontserdile ehk finaali saamine on ka väga suur tunnustus, seega on üritusel sees ka võistlusmoment.

Tartumaa maakondlik voor toimub pühapäeval, 30. jaanuaril Vanemuise teatri suures majas.

Kahjuks ükski üritus ei ole tasuta, seega on ka kahjuks festivalil osalemine ning pealt vaatamine tasulised. Igal tantsijal tuleb tasuda 5 eurot, et grupp saaks Koolitantsu festivalil esineda. Koolitantsu stardimaksu raha palume võimalusel tasuda koos jaanuarikuu treeningtasudega ülekandega, kohapeal administraatori juures antud summat maksta ei saa.

Festivali kohta saab täpsemalt lugeda siit – http://www.koolitants.ee

 

Tähtvere Tantsukeskuse osalevad grupid aastal 2011:

Proovid kell 8.45, kogunemine kell 8.15
Loovtants eelkooliealistele, juhendaja Ruben Roos
Loovtants 1.-3. klassile, juhendaja Ruben Roos
Vabatants 4.-6. klassile, juhendaja Ruben Roos
Tantsuline võimlemine 1.-3. klassile, juhendaja Elina Lõhmus

Proovid kell 16.15, kogunemine kell 15.45
Showtants 4.-6. klassile, juhendaja Laura Orav
Tänavatants 4.-6. klassile, juhendaja Maarja Pruuli
Showtants 7.-9. klassile, juhendaja Elina Lõhmus (2 kava)
Tänavatants 7.-9. klassile, juhendaja Leila Luik, Evelin Katala
Showtants vanematele 2, juhendaja Krista Majak

Tänavatants vanematele, juhendaja Maarja Pruuli – osaleb Jõgevamaa eelvoorus

Tartu gruppidel toimub kogunemine Vanemuise suure maja tagumisest uksest (mitte kontserdimaja uksest vaid teatrimaja uksest!) sisse minnes asuvas ruumis, kus tantsijad saavad teada riietusruumi asukoha. Pärast kottide ning üleriiete panekut riietusruumi tuleb panna jalga vahetusjalanõud ning minna ootama oma prooviaega. Prooviaeg on kõikidel gruppidel limiteeritud, nii et tuleb olla väga täpsed! Proovide ja esinemiste kellaaegade suhtes tuleb olla väga tähelepanelik ning jälgida, et kuhugi hiljaks ei jää! Teid aitavad Teie treenerid!

Kõigil osalejatel on ka kohustus kaasas kanda kehtivat pildi ja isikukoodiga dokumenti, et nad saaksid soovi korral vanuseid kontrollida.

Kindlasti palume tutvuda ka Koolitantsu kodukorraga – http://www.koolitants.ee/index.php?id=10723