Sel sügisel alustasime uue projektiga meie tantsukoolis – Tantsijalt Tantsijale. See on:

⭐️ võimalus turvalises keskkonnas jagada oma loomingut, saada esimesed õpetamise kogemused, saada tagasisidet õpetajatelt (ja kaaslastelt) ning seeläbi ennast edasi arendada

⭐️ võimalus õppida oma tantsukooli kaaslastelt, kogeda uusi mõtteid ja liikumisi ning inspireeruda

Esimesed Tantsijalt Tantsijale töötoad toimusid õpetamise auks õpetajate päeval, 5. oktoobril. Esimestena jagasid oma loomingut Karoliina Lään (showtantsu ja streedi fusion) ning Steven Kristjan Rekand (hip-hop).

Töötubades osales ligi 50 tantsijat. Jagame tantsublogis muljeid 🙂

Karoliina

Teha ise koreograafia ja seda teistele õpetada oli väga lahe väljakutse. Trenni alguses oli natuke veider tunne seista kõigi ees, sest tavaliselt olen mina see, kes ootab teiste seas õppima asumist. Esimesed 15 minutit õpetasin väriseva häälega, kuid nähes, et teised saavad minu õpetamisstiilist aru, tundsin end vabamalt. Tantsijad suutsid terve koreograafia ilusti ära omandada ning seda vaadates silm lausa puhkas. Nii võimas tunne oli vaadata teisi sinu enda loodud tantsu tantsimas.

Õppisin workshopi andmisest seda, kuidas õpetamisel arvestada erinevate tantsijate taseme ja vanusega ning seda, kuidas kartusest üle olla.

Kindlasti kasutaksin tulevikus veel seda võimalust ning julgustan ka teisi proovima!

Steven

Oli täiega tuus! Mind üllatas, et inimesed olid väga positiivsed, avatud ning aktiivsed. Koreograafia oli natuke raske, aga koik pushisid ning proovisid endast kõik anda. Enne trenni oli minu jaoks väga hirmutav, kuidas peaksin õpilastega suhtlema ja mis tempoga oleks sobiv õpetada, kuid trenni jooksul hakkas asi sujuvamalt jooksma. Õpetada oli väga challenging, aga samas fun 😄 Tahaks kohe kindlasti veel proovida!

Osalejate muljed

Getter Miida Kask: Kuulsin juba enne workshopi algust, et nii Karoliinal kui Stevenil oli närv sees, mis on täiesti loogiline ja arusaadav, arvestades, kui suure tähendusega see üritus nende jaoks oli. Alguses ma ei teadnud väga mida oodata, aga mõlemas tunnis olles tundus mulle, et Steven ja Karoliina olid väga tublid. Ma arvan, et väga põnev on ise teada saada, mida tunneb tavaliselt see õpetaja, kes kõigi ees oma loomingut jagab ja tantsijatele inspiratsiooni annab.

Kindlasti nõudis kõigi ette oma koreograafiaga astumine julgust ja enesekindlust, aga arvan, et kui tahetakse tulevikus tantsuga tõsiselt edasi tegeleda, siis tuleb see samm teha. See kogemus tuleb neile kindlasti kasuks ja ootan huviga, mis Tantsijalt Tantsijale projektil meile veel varuks on!

Kessu-Liis Koppel: Minu meelest on Tantsijalt Tantsijale workshop väga lahe idee, mis annab kindlasti tantsijatele veel rohkem innustust tegeleda tantsimisega. Olen ise väga rahul nende workshoppidega, kus käisin ning endale tuli ka nii palju motivatsiooni proovida ja katsetada. Tantsijalt tantsijale workshop on kindlasti väga arendav ja oleks äge anda edasi ka teistele seda, mida aastate jooksul oled õppinud.

Kerli Zirk:  Tantsijalt Tantsijale workshop ületas mu ootuseid, sest ma pole varem enda vanuse tantsija koreograafiat õppinud. Karoliina liigutusi seletavad sõnad olid väga abistavad ja naljakad, mõned liigutused vajasid natukene nuputamist, aga pärast paari korda läbi mõtlemist sai selgeks. Jäin workshopiga väga rahule ja kindlasti lähen ka teiste tantsijate omadele.

Kristiina Tideman: Karoliina tunnist: alguses on õpetaja amet kindlasti hirmutav, kuid mida rohkem tund edasi läks, seda loomulikumalt tal see välja tuli! Kuigi ta ise ütles alguses, et koreograafia on väga kerge, siis tantsijad temaga ei nõustunud: küsimusi lendas siit ja sealt, et teha ikka uuesti ja uuesti läbi. Õhkkond oli väga vaba, ümberringi vaadates nägin palju särasilmseid nägusid ning üleüldse oli terve tund väga väga fun! Karoliina tundus ka ise meiega vibe’ivat. Kõige suurem rõõm oli näha tema enda vaimustust sellest, kuidas meie tantsisime! Usun, et tantsuõpetajana oleks ta kindlasti armsalt humble ning samal ajal väga mõnusa keskkonna looja ❤️

Steveni tunnist: juba kõige esimene “jou” lõi tõelise hip-hop/gangsta vibe’i ning see et kadunud enne, kui trenn lõppes. Terve trenni aja oli ta meiega ühel lainel ning isegi, kui tal oli juba ette näitamisest võhm täiesti väljas, oli ta nõus aina uuesti ja uuesti näitama ning koos meiega tantsima. Steveni enda olek pani kõiki saalis viibivaid tundma end nii vabalt. Nalja ja naerda sai palju, kuid samal ajal higistasime me kõik ikka päris korralikult! Steven saab absoluutselt kõigiga läbi ning suudab tavalise küsimusegi muuta naljaks, kuid samal ajal ise sellele siiski vastates. Kuuldes pealt teiste muljeid, jäi palju kõrva sõnu nagu “täiega äge” ja “täiega lahe”.

Kokkuvõtlikult: väga cool oli, võiks veel!